Loading...
 

Alupcs nieuwtjes en weetjes

Alupcs goes green.

Evolutie... Betekent dit niet: "Stil staan, is achteruit gaan"? Dus laten we vooruit gaan, niet? Wij van Alupcs vonden dat het tijd werd om onze dienstverlening te ondersteunen door een professionele infrastructuur.

Tot gisteren werd onze hele dienstverlening gedragen door een zelfgebouwde server hier in Nieuwerkerken. Op zich is daar niets mis mee. Steve Jobs (de oprichter van Apple) is immers ook begonnen in zijn garage. Niet dat ik ons reeds ga vergelijken met Apple hé wink. Maar ja, op die manier konden we geen continuïteit verzekeren. Het was tijd om een trapje hoger te gaan.

Wij zijn beginnen samen te werken met Tilaa. Zij houden dezelfde filosofie aan als Alupcs. Dienstverlening die zeer toegankelijk gemaakt wordt, Gebruik van open-source software gecombineerd met eigen ontwikkeling - en vooral - kwaliteit hoeft niet duur te zijn! Wij huren nu een server bij Tilaa. Deze server bevindt zich in een groot datacenter in Haarlem (NL). En mooi meegenomen, dit datacenter is yes CO2-neutraal. Dit alles maakt van Tilaa een zeer geschikte partner om mee samen te werken.

Zo'n server in een datacenter heeft veel voordelen. We beschikken onder andere over een supersnelle internet-verbinding (tot 2gigabit per seconde -  ter vergelijk Telenet fibernet is 60 megabit per seconde) en een zeer uitgebreid backupsysteem. Nu we over zo'n server beschikken ontspruiten er plots in het wilde weg allerlei plannen om onze dienstverlening te verbeteren en uit te breiden. Maar goed, bedachtzaamheid is een goede raadgever, dus maar nog niet te hard van stapel lopen...

Wat er alleszins aankomt: Een verbeterde Alupcs-website en een meer stabiele verbinding tussen onze server en de computers die vallen onder ons all-in-service contract.

Natuurlijk mogen onze klanten altijd ideeën aandragen.

Published by Dominique Ramaekers on 01-07-2012
Print