Loading...
 

Alupcs nieuwtjes en weetjes

Alupcs beschermt jouw en je familie op het net.

Het internet is een leuke, leerrijke en nuttige plek. Spijtig genoeg kan het internet ook een gevaarlijke of onaangename plek zijn. Zelfs al ben je uiterst voorzichtig, toch kan je soms per ongeluk op een plek uitkomen waar je eigenlijk niet terecht wilde komen. Vooral kinderen die eens vrij op het internet mogen surfen kunnen al gauw een verkeerde weg in slaan.

Als voorbeeld een kleine anekdote (echt gebeurd met een kennis van mij):
Ik noem mijn kennis even 'Bob'. Bob heeft twee zonen. Op een avond wilde zijn kinderen op youtube filmpjes kijken. Zij zijn gek op van die 'videodingens' filmpjes over jonge katjes. Dus Bob surft naar www.youtube.com(external link), zoekt op 'grappige poesjes' en laat zijn kinderen zelf verder hun gang gaan. Enige tijd later merkte Bob dat zijn kinderen aan het giechelen waren als meisjes. Toen hij ging kijken wat er aan de hand was, zag hij dat de filmpjes die nu aan het afspelen waren helemaal niet meer over jonge katten ging...

Natuurlijk zijn er veel meer valkuilen op het internet. Zo veel, dat zelfs de meest voorzichtige persoon wel eens een verkeerde klik maakt.

Omdat Alupcs vindt dat computeren kinderspel moet zijn, hebben we gewerkt aan een oplossing om onze kanten zo veel mogelijk te beschermen. Onze oplossing bestaat uit een proxyserver.

Wat is nu een proxyserver? Een proxyserver is een computer die zit tussen u en de webpagina die u wilt bezoeken. Een proxyserver kan de webpagina vooraf inlezen, controleren en eventueel zelfs veranderen. Met deze tools kan men dus perfect u een extra bescherming geven.

Wat doet onze proxyserver nu precies:

  • Webpagina's cachen: in het geheugen opslaan om te zorgen dat die sneller bij u binnen komen. (Dit was oorspronkelijk niet het doel maar is wel mooi meegenomen).
  • De inhoud van de webpagina's controleren op inhoud. (Websites die niet geschikt zijn worden geblokkeerd).
  • De inhoud van webpagina's en ook downloads scannen op virussen.
  • Veilig zoeken forceren bij zoekmachines zoals Google, Yahoo, Ilse,... om te zorgen dat u niet per ongeluk via een onschuldige zoekactie op een verkeerde webpagina komt.
  • Het downloaden van uitvoerbare bestanden blokkeren (via deze bestanden kunnen heel makkelijk virussen verstopt worden.
  • Ongepaste inhoud van 'goede' webpagina's uit de pagina verwijderen. vb een advertentie van een erotheek verwijderen van de Facebook website.


Belangrijk!
Onze klanten die met ons een All-in-service contract hebben, mogen gratis gebruik maken van deze dienst. Dit kan via een eenvoudige instelling in uw webbrowser. Hiervoor zal ik naar al onze service contract klanten een e-mail sturen. Deze bescherming is dan vrijblijvend aan of af te zetten door jullie zelf. Indien jullie willen dat deze bescherming niet omzeild kan worden (vb als je kinderen meer kennen van de computer dan jijzelf), kan je dit eenvoudig aan ons vragen en wij zorgen er voor.

De mensen die geen All-inservice contract hebben kunnen deze dienst inhuren aan 1,21€ incl. BTW per maand en per toestel of per login.

Published by Dominique Ramaekers on 30-08-2012
Print